Prodaja stanova Beograd

Prodaja stanova Beograd, Jednosoban

Ukupno je pronađeno: 82 oglasa
Sortiraj oglase po:
Primenjeni filteri:
Jednosoban
Poništi sve filtere

Strahinjića Bana

Skadarlija, Stari grad, Beograd

1.0, 28m2(terasa), 6/6, lift, CG, interfon, internet, ktv, podrum. Ulica Strahinjića Bana se pruža najstrožijim centrom Beograda, Dorćolom, spajajući dve njegove znamenitosti, Kalemegdan i Skadarliju. Dovoljno je samo prošetati ovom mirnom ulicom, koju krasi bogati drvored, pa da se oseti jedinstveni duh starog Beograda. Zbog svih prednosti, ova lokacija je jedna od najcenjenijih na tržištu nekretnina, a time i sigurna investicija. U prilici smo da vam ponudimo prostorno odličan, manji jednosoban stan na šestom ujedno i poslednjem spratu uredno održavane zgrade sa liftom, zidane sedamdesetih godina prošlog veka. Iznad stana je kosi krov, lift ide do petog sprata. Zgrada se nalazi u pešačkoj zoni Strahinjića bana, odmah do Skadarlije u jednoj od najposećenijih turističkih tačaka Beograda. Stan je dvostrano, dvorišno orijentisan, otvorenog pogleda na okolinu, vrlo je svetao i sunčan a zbog spratne visine uticaj gradske buke je sveden na minimum. Funkcionalnog rasporeda i maksimalno iskoriščene kvadrature. Terasa je zastakljene PVC prozorima. Kuhinja je prolazna što je vrlo praktično rešenje. U izvornom je stanju sa ulaganjima po potrebi budućeg vlasnika. Stan ima i pripadajući podrum. Zbog svojih karakteristika i položaja ovo je prava prilika za kupce koji žele mali stan u centru grada za život ili kao investiciju za izdavanje na dnevnom nivou ili dugoročno. Od prostorija: kuhinja sa trpezarijom, višenamenska soba, kupatilo, terasa. Uknjižen na 28m2, vanknjižno vlasništvo. Brzo useljiv. Kontakt 065 233 52 60

Broj soba 1.0  •  Spratnost 6/6 •  Kvadratura 28 m²

114.000 € 4071.43 €/m²

2023-09-18

Generala Horvatovića

Južni bulevar, Vračar, Beograd

1.0, 32m2(lođa 4m2), 1/8, lift, EG, interfon, internet klima, ktv Vračar je jedna od najlepših beogradskih centralnih opština, koja svojom istorijom, zelenim površinama kao i kompletnom infrastrukturom čini zaokruženu urbanističko ambijentalnu celinu. Mirna, jednosmerna ulica Generala Horvatovića, u kojoj se neporketnost nalazi, je ušuškana između Južnog bulevara i Gospodara Vučića. Ubrzanim urbanim razvojem prostora oko Južnog bulevara ovaj kraj je dobio preuređene parkove, dečija igrališta, veliki broj prodavnica i dr. Kompletna infrastrukturna razvijenost i laka i brza veza sa svim delovima grada su doprineli da ova lokacija postane vrlo tražena na tržištu nekretnina. U prilici smo da Vam ponudimo nepokretnost koja se nalazi na prvom spratu osmospratnice sa liftom. Zgrada je nova, ove godine završena , vrlo kvalitetno i luksuzno je građena što se primećuje od samog ulaza. Stan je vrlo funkcionalno projektovan i organizovan, pa je iz raspoloživog prostora izvučen maksimum. U stanu je ugrađena vrhuska italijanska keramika, hrastov pod, aluminijumska spoljašnja stolarija, Hansgrohe sanitarije, itd... Lepa zastakljena lođa površine 4m2 je kao stvorena za uživanje. Grejanje u stanu je etažno, podno, na struju, što pruža potpunu kontrolu troškova i potrebni komfor. Ispred zgrade se nalazi parking koji je na raspolaganju samo stanarima zgrade. Zgrada je pod važećom građevinskom dozvolom i sa plaćenim građevinskim zemljištem. Investitor ima kancelarije u zgradi. Uknjižba se očekuje tokom sledeće godine. Od prostorija: hodnik, kupatilo, višenamenska soba sa kuhinjom, lođa. Površina stana po ugovoru je 32m2. Brzo useljiv. Kontakt: 065 233 52 60

Broj soba 1.0  •  Spratnost 1/8 •  Kvadratura 32 m²

110.000 € 3437.5 €/m²

2023-09-20

Popularni tipovi stanova za prodaju u Beogradu

Prodaja garsonjera u Beograd

Garsonjera predstavlja najmanju smeštajnu jedinicu, koju čini jedna prostorija. Veličina varira od 20 do 40m2. Na teritoriji Grada Beograda garsonjere se veoma dobro prodaju, imaju prihvatljiviju cenu zbog manje kvadrature, niže cene računa i popularne su kao invensticija za kasnije izdavanje. Cene garsonjera koje se prodaju na teritoriji Grada Beograda kreću se od 25.000 evra na Zvezdari i Karaburmi do čak 120.000 evra na Novom Beogradu i Beogradu na vodi Pogledajte sve oglase za garsonjere koje se prodaju na teritoriji Grada Beograda.

Prodaja jednosobnih stanova u Beograd

Jednosoban stanovi su stanovi koji imaju ulaznu zonu, kuhinju (prostor za pripremanje hrane), višenamensku sobu sa prostorom za obedovanje (trpezariju) i kupatilo. Veličina im varira od 30 do 45m2. Cene jednosobnih stanova koje se prodaju na teritoriji Grada Beograda kreću se od 30.000 evra u Rakovici i na Paliluli pa do 190.000 evra na Zvezdari i Beogradu na vodi. Pogledajte aktuelne oglase za jednosobne stanove na teritoriji Grada Beograda.

Prodaja dvosobnih stanova u Beogradu

Dvosobni stanovi su stanovi koji imaju ulaznu zonu, kuhinju (prostor za pripremanje hrane), dnevnu sobu, prostor za obedovanje (trpezariju), sobu sa zajedničkim krevetom i kupatilo. Prosečna veličina im se kreće oko 50-60 m². Možemo reći da su ovo manji porodični stanovi koji mogu da zadovolje potrebe tročlane porodice koja se u njemu oseća komotno. Često se mogu naći ovakvi stanovi adaptirani u dvoiposobne stanove. Dvosobni stanovi su dosta traženi i njihova cena varira od 50.000 evra u Krnjači i Sremčici do 300.000 evra na Vračaru i Beogradu na Vodi. Pogledajte aktuelne oglase dvosobnih stanova na teritoriji Beograda.

Ponuda i potražnja stanova u Beogradu

Na osnovu podataka Zavoda za statistiku Republike Srbije u Beogradu je 2020 godine izgradjeno 7.674 stanova ukupne površine 574.470 m2. Najviše ih je izgrađeno u Zemunu 1.522, zatim na Zverzdari 1.243 i Voždovcu 1085 stanova. Broj nezavršenih stanova je skoro duplo veći i iznosi 13.752, a najviše nezavršenih stanova je u opštinama Novi Beograd (2.537) i Savski venac (2.286).

Na osnovu ovih podataka može se zaključiti da je duplo veći broj stanova (13752) u 2020-oj godini nezavršeno što je posledica pandemije koja se tek u 2021. godini smirila i omogućila normalizaciju izgradnje. Podaci za 2021. godinu biće dostupni tek krajem 2022. godine kada će biti prikazana aktuelnija analiza izgradnje na teritoriji Grada Beograda.

Gledajući ukupne površine i broj stanova zaključak je da se u opštinama Palilula, Zvezdara, Zemun, Mladenovac, Obrenovac i Čukarica, grade stanovi sa najmanjom prosečnom kvadraturom. Nasuprot njima u opštinama Novi Beograd, Lazarevac, Surčin, Sopot, Grocka, Savski venac, Barajevo grade se stanovi sa najvećom prosečnom veličinom.

Analiza tržišta nekretninama u Beogradu pokazuje da je oglašeno oko 10 hiljada stanova. Najviše se nude trosobni i stanovi veće kvadrature, a najmanje su u ponudi garsonjere i jednosobni stanovi. Oko 94% stanova, na prodaju oglašavaju agencije za nekretnine, 4% vlasnici i oko 2% investitori.

Ponuda stanova u Beogradu na osnovu strukture

Od svih stanova za prodaju u Beogradu, najmanje su prisutni manji stanovi- garsonjere, jednosobni i jednoiposobni stanovi. Najviše je u ponudi trosobnih i većih stanova.

Na osnovu ponude zaključak je da su manji stanovi veoma popularni, da se najbrže prodaju zbog pristupačnije cene koja je uslovljena manjom kvadraturom. Neku sredinu čine dvosobni i dvoiposobni stanovi, dok su trosobni i troiposobni stanovi zbog visoke cene manje popularni i duže se zadržavaju u oglasima.

Prodaja stanova u procentima za prvi deo 2022 godine

Posmatrajući celokupno tržište nekretnina u Srbiji, najveći deo pripada Beogradu. Čart ispod prikazuje procentualno koliko je stanova prodato u Beogradu po opštinama.

Ovde se jasno vidi da je više od polovine prodatih stanova nalazi na teritoriji 6 centralnih opština. Najviše prodatih stanova je na Novom Beogradu, koji je zadnjih godina veoma popularan za izgradnju i život, zbog dobre prostorne organizacije i relativno novije infrastrukture u odnosu na druge opštine i dosta neiskotićenih slobodnih površina koje su veoma privlačne za investitore.


Najčešća pitanja i odgovori prilikom kupovine i prodaje stana u Beogradu

Koji procenat od prodaje agencije uzimaju za proviziju? Ukoliko angažujete agenciju bilo da prodajete ili kupujete nekretninu, platićete proviziju 2-3% ukoliko je cena nekretnine iznad 30.000 evra, a druga opcija je minimalno 700 evra provizije ako je cena ispod 30.000 evra. Svaka strana koja angažuje agenciju plaća ovaj procenat tako da se prilikom kupoprodaje nekretnine ukupna posrednička naknada se kreće od 4% do 6%.
Da li se isplati angažovati agenciju prilikom kupovine ili prodaje stana? Angažovanjem agencije dobijate profesionalca koji će ceo proces prometa nekretninom obaviti umesto vas ili vam pomoći da ceo posao završite brzo i bez problema. Postupak prodaje ili izdavanja stana oduzima puno vremena i zahteva dobro poznavanje ove oblasti. Tako da je odgovor, Da, isplati se angažovati agenciju prilikom prodaje ili kupovine stana.
Koliko vremena je potrebno za prodaju stana? Prosečno vreme za koje se proda stan u Beogradu je mesec i po do dva, s tim što je u popularnim opštinama vreme prodaje i kraće.